Portrætmaler

Proces & priser 

Et portræt starter ofte med et uformelt møde mellem mig/maleren og den, der skal portrætteres. Ud over at jeg får en fornemmelse af, hvem det er jeg skal male, er det også her vi taler om, hvad det er for et portræt, der skal males. Der skal bl.a. tages stilling til ting som portrættets funktion, formål, stemning, størrelse og opstilling. 

Ved det første møde vil jeg også tage et større antal fotos, de bruges som referencemateriale for det videre arbejde. Derfor er det hensigtsmæssigt, at der på forhånd er tænkt over hvilket tøj, den portrætterede skal have på.

Efterfølgende udarbejder jeg nogle kompositoriske skitser, og ud fra dem bliver vi enige om det endelige portræts udformning. Derefter starter jeg et langt og grundigt arbejde i atelieret. 

Den fysiske lighed med modellen er et vigtigt udgangspunkt for mine portrætter, derefter arbejder jeg med at formidle modellens personlighed, liv og karakter. Der kan undervejs være tale om at sidde model (typisk i start og/eller slutfasen). Det er dog ikke et krav, mange kan ikke finde tiden, derfor maler jeg ofte portrætter alene ud fra godt fotomateriale.
For portrætter af dyr gælder samme fremgangsmåde - men der vil ikke være tale om at sidde model, jeg maler alene efter fotos.


Prisen
på et portrætmaleri afhænger af flere faktorer, f.eks. billedets størrelse, hvor meget af modellen der skal med, detaljering af baggrunden, ekstra personer og lignende. Priserne starter ved 8000 kr. (mennesker)/6000 kr. (dyr). Udgifter til rammen betales af bestilleren.


Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål