Portrætmaler

Proces & priser 

Et portræt starter ofte med et uformelt møde mellem mig/maleren og den, der skal portrætteres. Ud over at jeg får en fornemmelse af, hvem det er jeg skal male, er det også her vi taler om, hvad det er for et portræt, der skal males. Der skal bl.a. tages stilling til portrættets funktion, formål, stemning, størrelse og opstilling. 

Ved det første møde vil jeg også tage et større antal fotos, de bruges som referencemateriale for det videre arbejde. Derfor er det hensigtsmæssigt, at der ved den lejlighed er tænkt over hvilket tøj, der skal bæres på portrættet.

Efterfølgende udarbejder jeg nogle kompositoriske skitser, og ud fra dem bliver vi enige om det endelige portræts udformning. Derefter starter et langt og grundigt arbejde i atelieret. 

Den fysiske lighed med modellen er et vigtigt udgangspunkt for mine portrætter, derefter forsøger jeg at formidle modellens personlighed, liv og karakter. Der kan undervejs være tale om at sidde model (typisk i start og/eller slutfasen). Det er dog ikke et krav, ikke alle kan finde tiden, og i de tilfælde vil jeg også kunne male et portræt alene ud fra godt fotomateriale.
For portrætter af dyr gælder samme fremgangsmåde (men der vil ikke være tale om at sidde model).


Prisen
på et portrætmaleri afhænger af flere faktorer, f.eks. billedets størrelse, hvor meget af modellen der skal med, baggrundens detaljerigdom, ekstra personer og lignende. Priserne starter ved 8000 kr. (mennesker)/6000 kr. (dyr). Udgifter til ramme betales af bestilleren.


Du er meget velkommen til at kontakte mig hvis du har spørgsmål