Portrætmaler

Proces & priser 

Et portræt starter ofte med et uformelt møde mellem mig (portrætmaleren) og den, der skal portrætteres. Ud over at jeg får en fornemmelse af, hvem det er jeg skal male, er det også her vi finder ud af, hvad det er for et portræt, der skal males. Vi skal bl.a. tages stilling til ting som portrættets funktion, stemning, størrelse, baggrund og opstilling. 

Jeg vil i starten af processen tage et større antal fotos, de bruges som referencemateriale for det videre arbejde. I den forbindelse skal vi aftale hvilket tøj, den portrætterede skal have på, så jeg har de detaljer jeg skal bruge i det videre arbejde.
Efterfølgende udarbejder jeg nogle kompositoriske skitser, og ud fra dem bliver vi enige om hvordan det endelige portræt skal se ud. Når det er på plads kan et langt og grundigt arbejde i atelieret begynde. 

Den fysiske lighed med modellen er et vigtigt udgangspunkt og fundament for mine portrætter, derefter arbejder jeg med at få personligheden og karakten frem. Mit mål er ærlige og nærværende portrætter med respekt for den portrætterede.

Hvor lang tid det tager at male et portræt afhænge bl.a af efterspørgslen. Det kan tage 2-3 måneder at færdiggøre et portræt (de små formater), så det gælder om at være i god tid, hvis det skal bruges på en bestemt dato.

For mig er der ikke forskel på om jeg maler portrætter af mennesker eller dyr, jeg går lige dedikeret og fokuseret til opgaven.

Prisen på et portrætmaleri afhænger af flere faktorer, bl.a. billedets størrelse, hvor meget af modellen der skal med, detaljering af baggrunden, ekstra personer og lignende. Priserne starter ved 8000 kr. (mennesker) /6000 kr. (dyr) på de mindste formater.
Portrættet leveres uden ramme.


Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig.